Geniet van onze

BIEREN

BOGAERDEN

DE witte VAN BOGAERDEN

Gouden medaille 2020 op Brussels Beer Challenge: Een blonde tripel die uniek is door het gebruik van tarwe. En niet alleen de tarwe, ook de hop komt uit het Pajottenland, uit Gooik zelfs! Voor de kenners: Challenger begin koken, Saaz einde koken. Dit bier behaalde een gouden medaille in de categorie “Imperial White”. Proef dit bier en je begrijpt waarom het gelauwerd werd met goud.

BOSBIER

DEZE KRUIDIGE TRIPEL HAKT ER LOSJES IN

Deze frisse tripel zit boordevol Karakter. Flink wat tarwe in de neus, en ook fruitig en hoppig. Ook voor dit bier gebruiken we de tarwe en hop uit het Pajottenland. De geschiedenis van dit recept brengt ons terug naar het Hof te Kattem en de opgeheven abdij van Ninove

GEuze

The Eagle has landed

De ‘adelaar’ is van oorsprong een dichterlijke benaming voor de arend. Een vogel die van oudsher veel indruk maakte. Door zijn moed en kracht werd hij ook wel eens de koning der vogels genoemd. De legende zegt dat begin november 2020 er verschillende malen een adelaar werd gespot boven Gooik. Het heeft wat geduurd, maar hij is geland.

Oude geuze is het resultaat van het mengen , afvullen en laten hergisten van lambieken van verschillende jaargangen, waarbij de oudste lambiek minstens 3 jaar oud is. Dit mengen en laten hergisten is zeer belangrijk voor de kwaliteit van de geuze, en vereist van de brouwer vakmanschap en ervaring. Oude Geuze is dan ook een beschermde benaming voor een prachtig traditioneel bier dat een GTS (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit) label mag dragen. Proef het vakmanschap van Willem en Koen “op fles getrokken”.

GEUZE IS EEN verstandige KEUZE

Adelaar geuze

kruidig

hand in hand

Lambiek en het Pajottenland gaan hand in hand. Aan deze lambiek, die 2 jaar op vat heeft gelegen, werden wat kruiden toegevoegd. Ons gekend klimaat - de spontane vergisting komt immers tot stand door het wort bloot te stellen aan de open lucht - zorgt hier dus voor een licht zurig, nostalgisch en kruidig smaakje.
Deze lambiek is enkel te verkrijgen op flessen van 75cl, onze traditionele lambiek in 'bag-in-box' van 5l.

BRAAMBESSEN

lokale oogst

Bramen zijn één van de eenvoudigste planten in onze inheemse flora. Ze hebben niet veel onderhoud nodig en zijn bovendien heel robuust en lekker fruitig. Aandacht voor de juiste standplaats en de juiste verzorging staat garant voor een rijke lokale oogst.

De ideale bes voor onze lokale fruitige lambiek. Enkel te proeven in de brouwerij in 2024.

VLIERBLOESEM

Uit onze achtertuin

Vlierbloesem heeft een zoete en frisse smaak. Ook de onze, van 'Den Dael' uit onze achtertuin in Kester, heeft de uitgesproken, haast parfumachtige aroma’s die je meteen zullen opvallen. Als je dit lekkers op de juiste manier verwerkt, bijvoorbeeld in een Geuze, ben je vast en zeker onder de indruk van de plant.

Jannick (Den Dael - Kester) maakt heerlijke siropen, likeuren, confituren en confiserie op basis van de lentebloesems en de zomerbessen van de vlierstruik. En dus ook een Geuze.

STOUT, KRUIDIG & fruitig

geuze, kriek en stout

STOUT

Stoute jongen

Stout komt oorspronkelijk uit Ierland en wordt traditioneel met geroosterde gerst en gerstemout gebrouwen. We hebben, stout als we zijn, het brouwsel naar het koelschip gepompt en niet een bovengist maar wel de wilde gisten hun werk laten doen. Het resultaat moet je proeven: iets licht zurig door de wilde gisten, en een zacht gebrande aangename smaak van de geroosterde gerst.

oude Geuze

Traditie

Oude geuze is het resultaat van het mengen , afvullen en laten hergisten van lambieken van verschillende jaargangen, waarbij de oudste lambiek minstens 3 jaar oud is. Dit mengen en laten hergisten is zeer belangrijk voor de kwaliteit van de geuze, en vereist van de brouwer vakmanschap en ervaring. Oude Geuze is dan ook een beschermde benaming voor een prachtig traditioneel bier dat een GTS (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit) label mag dragen. Proef het vakmanschap van Willem en Koen “op fles getrokken”.

kriek

De Klassieker

Zorgvuldig geselecteerde lambiek gerijpt op eikenhouten oude wijnvaten. Per liter werd de royale hoeveelheid van 400gr krieken toegevoegd, en dat proef je: een frisse krieksmaak!

Verfrissend, mals, complex en dorstlessend. De krieken zorgen voor een fruitige nasmaak in de afdronk.

Komt in het gamma begin (mei) 2024.

bag-in-box

Onze lambiek komt in een 'bag-in-box' van 5l. Deze kan je na het openen gerust 2 weken (koel) bewaren. Ongeopend kan je deze 3 jaar bewaren.

OUDE LAMBIEK

Deze lambiek heeft 4 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

adelaar LAMBIEK

Deze lambiek werd gebrouwen met gemoute gerst, ongemoute tarwe en oude hop. De gisting vindt plaats in eikenhouten vaten.

schenken

Best schenken tussen 4° en 8°C. Een stevige 'tumbler' is het ideale glas.

samenwerking

geuze
bascule

Samenwerken, dat doen we bij Sako bijzonder graag. 

1000ste verjaardag

geuze
El Ambiguo

El Ambiguo is een Geuze die 2 jaar heeft gerijpt in bourbonvaten. Het bier kreeg hierdoor een prachtige intense kleur en een bijzondere houttoets. Deze Geuze die gemaakt werd naar aanleiding van de 1000ste verjaardag van het gehucht Kattem, is verfrissend en mals, complex en dorstlessend. Willem Van Herreweghen, die destijds samen met Armand Debelder de Millennium-geuze maakte, en Koen Christaens gebruikten als grondstoffen voor de El Ambiguo enkel water, hop van eigen bodem, gerstemout en tarwe uit het Pajottenland. Ongefilterd en 6 maanden hergist en gerijpt op fles is deze Bourbongeuze perfect op dronk.

Schenken

Het schenken van een bier wordt (nog te) vaak onderschat. Veel mensen (ook uit de horeca) beseffen ondertussen wel het belang van het juiste glas en de ideale temperatuur.

Tripel

Onze tripels Bogaerden en Monnik Bosbier schenk je best koel. Tussen 4° en 8°C raden we zelf aan.

Onze eigen 'pokal' glazen zijn ideaal, maar je kan ook een 'tulp' glas of een groot 'rode wijn' glas gebruiken.

Geuze en lambiek

Onze geuze en lambiek schenk je best tussen 8° en 11°C. Al hebben sommigen het ook graag een stuk frisser.

Voor de Geuze raden we onze eigen 'pokal' en 'tumbler' glazen aan, voor de lambiek is de 'tumbler' onze favoriet.

adress

Koekoekstraat 33, 1755 Gooik

WE’D LOVE TO toast WITH YOU

timo@sakobrewery.be